LÄÄKEHOIDON KOKONAISARVIOINTI

Lääkehoidon kokonaisarviointi on asiantuntijapalvelu, josta voi saada avun erilaisiin lääkityksessä esiintyviin ongelmiin ja mahdolliseen lääkkeiden päällekkäiskäyttöön. Arvioinnin tekemisestä apteekissamme vastaavat proviisorimme Kaisa Huttunen ja Heli Malinen, jotka ovat suorittaneet lisäopintoina lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden.

Lääkehoidon kokonaisarviointi tehdään yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa. Arviointi aloitetaan noin 1-2 tunnin mittaisella haastattelulla, jossa käydään läpi asiakkaan käyttämät resepti- ja itsehoitolääkkeet, sairauskertomus sekä sen hetkinen vointi. Haastattelu ja tietojen läpikäynti onnistuu yleensä parhaiten, jos ne toteutetaan asiakkaan kotona.

Tietojen keräämisen jälkeen, tehdään kattava arviointi käyttäen apuna erilaisia tietokantoja. Arvioinnin pohjalta tehtyyn raporttiin kirjataan havaitut lääkehoidon ongelmakohdat sekä mahdolliset korjausehdotukset. Asiakkaan lisäksi raportti toimitetaan myös hoitavalle lääkärille, jonka kanssa neuvotellaan yhdessä jatkotoimenpiteistä. Neljän kuukauden kuluttua pidetään vielä arviointipalaveri, jossa käydään läpi tehtyjen muutosten vaikutukset.

Lääkehoidon kokonaisarviointi on maksullinen palvelu, hinta 195 €.

 
  • Saat S-Etukortilla Bonusta apteekkimyymälässä maksetuista tuotteista ja palveluista. Bonusta saat Linnanportin apteekista ja Pääskylahden sivuapteekista. Bonus ei kerry resepti- tai itsehoitolääkkeistä.